Lunch op school.

Op De Wegwijzer lunchen wij op school. Na de lunch hebben de kinderen een lange pauze hebben en ze zijn om 14.45 uur vrij. Het eten gebeurt met de eigen leerkracht in het lokaal. We hebben ijskasten voor elke groep zodat kinderen het drinken en eventueel brood koel kunnen leggen. Daarna gaan de kinderen een half uur naar buiten. De Wegwijzer heeft gelukkig veel ruimte om buiten te spelen. Ook spelen is heel belangrijk voor hun ontwikkeling!

De kleuters spelen apart op hun eigen plein met genoeg materialen en klimtoestellen. Twee pedagogisch medewerkers houden toezicht.
De groep 3,4 en 5 gaan samen een half uur naar buiten op ons grote plein. Daar hebben ze een pannaveld, een tafeltennistafel, een basketbalpaal, een funkorf en de groene speeltuin tot hun beschikking. Drie pedagogisch medewerkers houden toezicht en spelen eventueel spellen met de kinderen. Groep 6,7 en 8 gaan een kwartier later naar buiten.

Kinderen mogen voor hun verjaardag ook iets voor de lunch trakteren.
Elke laatste donderdag van de maand is het Happy Lunch Day! De ouderraad zal dan voor alle kinderen voor iets extra’s zorgen. Denk bijvoorbeeld aan pannenkoeken, soep of een fruitsalade.