welkom in groep 8


Op deze pagina kunt u alles vinden over groep 8. Veel kijk- en leesplezier!
Ook kunt u hier terecht voor alle leuke foto's van groep 8.

Voorleesontbijt op 24 januari in alle groepen.
Alle kinderen mochten deze ochtend in nachtkleding naar school komen en er waren veel voorlezers zoals,
moeders, vaders, oma’s en opa’s en de kinderen konden een half uur genieten van een gaaf boek! 


Kerstfeest in de kerk.
Dit jaar was de kerstviering in de kerk met de groepen 3 t/m 8. Alle kinderen hadden de liedjes goed in de klas geleerd
en ook was er een muziekkoor gevormd met verschillende kinderen uit verschillende groepen. Wat was het een fijne dienst en 
veel dank aan iedereen die heeft meegewerkt en meegeholpen.


Aankomst sinterklaas en zijn Pieten.
                                               Dit jaar kwam Sint en zijn Pieten naar school met de vuilniswagen omdat wij op school zo goed al het afval scheiden zoals het papier, plastic en overig afval.                                                                 Bij aankomst zongen we de Sint toe met het lied wat alle kinderen hadden geleerd namelijk 'ik spring, spring, spring als een pepernoot'.
Daarna nam Sint en zijn Pieten plaats in onze bibliotheek waar de kinderen
van groep 1 t/m 4, in kleine groepjes, een bezoek brachten tijdens het spellen-circuit.
De kinderen hebben allemaal en prachtig cadeau gekregen en na het bezoek van de kinderen van groep 1 t/m 4 ging
Sint met zijn Pieten langs de groepen 5 t/m 8 die een klassencadeau aangeboden kregen. Iedere groep kreeg een doos vol met domino stenen en
in de middag is er al gelijk een  lange slinger gemaakt door alle gangen. Het was weer een geweldig feest met een dank aan alle ouders die hebben geholpen.
    

Foto's van het Pannatoernooi KLIK HIER

Een verrassing voor de juf

Op 22 september was juf Marjolein jarig. De kinderen wilden de juf verrassen. Joan, Tessa en Lotte hadden een brief geschreven aan Martijn, waarin zij vroegen of zij vrijdagmiddag om vier uur de juf mochten verrassen. Martijn schreef een brief terug waarin hij vertelde dat de kinderen welkom waren. Om kwart voor vier werd de tuin versierd en om vier uur verzamelde de andere kinderen uit de klas in de tuin. Juf Marjolein arriveerde om vier uur bij de voordeur en werd intens verrast door de leerlingen. Het was een gezellige middag!

Actie 'Plastic soep':

In groep 8 lezen we uit het boek ‘Superjuffie in de soep’ van Janneke Schotveld. Dit boek gaat over juf Josje. Zij hoort dieren die in nood zijn. Wanneer ze een hap neemt van krijtjes, verandert zij razendsnel in Superjuffie. De laatste tijd wordt Superjuffie heel vaak geroepen door dieren in de zee. Ze heeft ontdekt dat veel van deze dieren in de problemen komen door al het troep wat er in zee ronddrijft.Naar aanleiding van dit boek zijn we naar een programma gaan kijken over ‘Plastic soep’. Wist u dat de plastic soep net zo groot is als heel Europa? De kinderen wisten niet wat zij hoorden en besloten met elkaar op pad te gaan om zo veel mogelijk plastic en andere troep bij elkaar te verzamelen.

 


Groepsregels:

Heeft u onze groepsregels al gezien? De hele klas heeft geholpen bij het opstellen van de regels en iedereen heeft zijn eigen foto erbij geplakt. Zo heeft iedereen aangegeven dat hij/zij het eens is met de groepsregels.